8 Eylül 2007 Cumartesi

Kanal D'nin İddalı Dizilerinden Bıçak Sırtı'nın Başrol Oyuncularından Nejat İşler Diziyi ve Dizideki Rolünü Anlattı



KANAL D'NİN İDDALI DİZİLERİNDEN BIÇAK SIRTI'NIN BAŞROL OYUNCULARINDAN Nejat İşler DİZİYİ VE DİZİDEKİ ROLÜNÜ ANLATTI!

Bir tarafta Fikret Kuşkan, Melisa Sözen ve Mehmet Günsür'ün canlandırdığı, köşkte yaşayan soylu bir aile, diğer tarafta ise Cankurtaran'da yaşayan Ali var... Ve Ali'nin hayatı, günün birinde bu aile ile kesişiyor. Her iki tarafın ortak noktası ise çocuk. Bize biraz canlandıracağınız Ali karakterini anlatır mısınız?


- Ali, Cankurtaran'da, kendi halinde, çok sıradan yaşayan bir marangoz. Evli... Bir iftira sonucu hapse giriyor, 10 yıl hapis yatıyor. Ama kendini geliştiriyor. Kitap okuyan, kafası çok çalışan bir adam. 10 yıl sonra avukat olan kardeşinin yardımıyla cezaevinden çıkıyor. Çıkmasıyla da hikaye başlıyor.

Neden cezaevine girmiş Ali?

- Baba olmayı beklerken hayatın sillesini en ağır şekilde yiyor. Karısının ve kendi çocuğunun katili damgasıyla hapiste 10 yıl geçiriyor. Uğradığı iftira da bu zaten.

Dizide ana konuyu oluşturan soyluluk, sıradanlık sizin için ne ifade ediyor?

- Bana sorarsanız, ben babamdan ötesini tanımam. Soy, sop, ırk beni hiç ilgilendirmez. Kimin nereden geldiğini umursamam. Oynadığım karakter de davranış olarak soylu. Soylarıyla, soplarıyla övünen çoğu insanın, saçma sapan vaziyetlere girdiği günümüzde, Ali gayet soylu bir adam. Bence soyluluk, davranışlardadır. Şecerede, ailede değildir.

Size kolay gelsin diyelim o zaman...

- Teşekkürler. Biz, seyirciye söz veriyoruz; tadında bırakacağız. Projemizin sonu belli. 'Millet sevdi, devam edelim' denilmeyecek. Dizi 90 dakika da olmayacak. Koşulları biraz zorlayacağız. Uzun kasetler yok. Eğer bunda başarılı olursak, yolu açmış olacağız. Bundan sonra da bu iş böyle gidecektir diye düşünüyorum. Sadece cesaretli yapımcılara ihtiyacımız var.

Hiç yorum yok: