7 Eylül 2007 Cuma

nejat işler biyografi


Gerçek Adı: Nejat İşler
Doğum Yeri: Eyüp, İstanbul
Doğum Tarihi: 28.02.1972

Onu Ünlü Yapan Ne? "Gülbeyaz" adlı Tv dizisiyle ünlenmişti.

Ödüllerinden Bazıları:
Beyaz İnci: Polisiye dizi, En İyi Erkek Oyuncu (Şeytan Ayrıntıda Gizlidir)
Eğitim:
- Cağaloğlu Anadolu Lisesi
- Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü, 1995'de mezun oldu.

Meraklısına...

Eyüp semtinde Feshane işçilerinden birinin torunu olarak doğar.
Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde, derslerden kaytarmak ve popüler olmak için okulun tiyatro koluna girer; kısa zamanda hem popüler olur, hem de derslerden kaytarır.
Liseyi bitirip üniversiteye giremeyince para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başlar, ancak başarılı olamaz ve borçları artar. Bu borçları kapatabilmek için Mahmutpaşa'dan tişört alıp Teşvikiye'de satmaya başlar. Kış aylarında ise, tişört yerine dergi, kitap ve plak satmaya başlar
10 yıl bu işlerle uğraşır.
Bir gün, Dünya Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz olan "Danton'un Ölümü" adlı oyunu seyrederken birdenbire, "Ben neden bu işi yapmıyorum" diye düşünür.
O sıralar dayısının yanına gittiği Eskişehir'de konservatuvar sınavına girer ve kazanır. İstanbul'a geldiğinde ise Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilanını görür, buranın sınavına da girer ve hiç ümidi olmamasına rağmen onu da kazanır.
Okul devam ederken Devlet Tiyatrosu'nda ve televizyon dizilerinde oynar. Mezun olunca da iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurar.
"Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlarında 3 kitabı vardır.
Her fırsatta amacının ne olduğunu belirtir: "İllâki başrol oynamak ya da şöhret olmak gibi bir derdim yok. Tek istediğim yaptığım işi elimden geldiğince iyi yapmak."
Tiyatro yaparken ölmek ve haftanın yedi günü durmaksızın oyun oynayabileceği bir tiyatro mekânı olması gibi düşleri var.
"Mustafa Hakkında Herşey" adlı filmde taksi şoförünü canlandıran Nejat İşler hayatında ilk kez bu filmin çekimlerinde direksiyon başına geçmişti. İşler, çekimler sırasında ders aldıktan sonra, otomobil kullanmasını öğrenmişti.
Tempo Dergisi'ne verdiği bir röportajda: "Dizilerde oyunculuk yapılmaz. Yaptığını sanan yanılır." demiş.
Şehnaz Tango, Deli Yürek ve Gülbeyaz gibi Tv dizilerinde rol alan İşler, şu an TRT'deki "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" ve Atv'deki "Aliye" dizlerinde rol almaktadır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

nejat çok tatlısın seni ilk gül beyaz dizisinde tanımıştım ve hala hayranlıkla izliyorum.benimde hayalimde oğlumun oyuncu olması var ama henüz 3 yaşında kim bilir belki birgün seninle oynar.aslında büyük oğlumda hayranın ama bazan kıskanıyo seni.neyse HAYALLER GERÇEK DİYİLDİR bunun bilincindeyim